Egyedi zuhanykabinok gyártása
Hívjon minket!  +36 30 265 3993

Edit Template

Hogyan ventiláljuk és védjük a fürdőszobát a nedvességgel szemben

Egyedi üveg zuhanykabin

Gyakori probléma a fürdőszobák megfelelő szellőzésének megoldása, még akkor is, ha a helyiség rendelkezik ablakkal. A ventilláció elégtelensége azt eredményezi, hogy a fürdőszobában lévő amúgy is magas nedvességtartalom tartósan jelen lesz, így növelve a penész kialakulásának esélyét, illetve rombolva a fürdőszobában lévő dolgok, bútorok élettartamát. A cikkben nem csak a ventilláció megoldását járjuk körbe, hanem a felületvédelemmel kapcsolatosan is igyekszünk segítséget nyújtani.

Hogyan ventiláljuk és védjük a fürdőszobát a nedvességgel szemben?

A fürdőszobákkal kapcsolatosan az egyik legfontosabb dolog a ventiláció, különösen akkor, ha a fürdőszobának nincsenek ablaka. De ha még van ablaka is, a túlzott nedvesség komoly problémákat tud okozni. Tudni fogod, hogy a levegőben túlzott a nedvességtartalom, ha a fürdőszobádban bárhol is megjelenik a penész. A penész nemcsak egészségügyi problémákat okozhat, hanem tönkreteheti a fürdőszoba megjelenését is és csökkentheti a fürdőszobában lévő dolgok élettartamát. A ventiláció megoldása tehát kulcsfontosságú mindenhol. Viszont, ha megfelelően megoldod a fürdőszobád szellőztetését, soha nem kell többet foglalkoznod a penésszel vagy a túlzott nedvességgel. A következőkben néhány ventilációs és nedvesség elleni védelmet biztosító megoldást tekintünk át.

Elszívó ventilátor

Nagyon sokunknak van fürdőszobai ventilátora és valamiért mégsem mindig működnek. Az első számú tanács tehát az, hogy ne a ventilátoron akarjunk spórolni, mert hosszabb távon úgysem járunk jól. Érdemes egy olyan elszívó ventillátort választani, amelyik képes érzékelni a levegőben lévő nedvességet és automatikusan működésbe lép, amint a levegő nedvességi szintje meghaladja a határértéket. A minőségi elszívók drágább áron érhetőek el, de úgy gondoljuk, hogy a fürdőszobád hosszú távú érdekében ez egy olyan befektetés, ami megéri és meg fog térülni.

Párátlanító

Egy másik lehetséges megoldás a párátlanító eszköz. Itt is vannak igazán olcsó, úgynevezett eldobható megoldások, és legtöbbjük annyira kicsi, hogy bizonyára el tudod rejteni valahol a fürdőszobában. Meg fogsz lepődni, hogy egy hét után mennyi vizet gyűjtenek össze még az eldobható variációk is. Ha tartós és igazán hatékony megoldásra vágysz, akkor érdemes egy drágább készülékre beruházni. Ha egy olyan csendes készüléket vásárolsz, ami időzítővel is rendelkezik, a berendezés akkor is el tudja végezni a dolgát, amikor éppen házon kívül tartózkodsz vagy alszol. De ha egy igazán jó elszívó ventillátort veszel, akkor nem lesz szükséged páraelszívóra!

 

Felületek védelme a fürdőszobában

Gyakran előjövő kérdés a fürdőszobai bútorok és egyéb felületek nedvességgel szembeni védelme. Ha nem megoldott a ventilláció a fürdőszobában, akkor elég nagy valószínűséggel a bútorok is meg fogják érezni. Még akkor is, ha jól működik a ventilláció, bizonyos felületek és termékek, mint például a radiátorok és a fából készült dolgok megsínylik a fürdőszoba mindennapi nedvességét, így szükséges őket védeni a hosszú élettartam érdekében.

Felületvédelem:  Javasoljuk a bútorfényező használatát a fafelületeken, sőt a radiátorokon is, hogy védjük őket a nedvesség és a rozsdásodás káros hatásaival szemben. A bútorfényező egy vékony védőréteget képez a felületen, amely így védelmet nyújt a nedvességgel szemben. A bútorfényezőt használhatod akár a zuhanykabin felületén is, mivel ott is ugyanolyan hatásosan tudja védeni a felületet, így az üveg hosszabb ideig lesz tiszta és nem kell olyan gyakran tisztítanod.

További védelem a nedvességgel szemben: Nagyon nyilvánvalónak fog tűnni, de sok ember mégsem hajtja le az ülőke fedelét, mielőtt lehúzná a WC-t. Láttál már valaha rozsdás WC-kefe tartót? Ezt gyakran a közelében lévő magas nedvességtartalom okozza, és jól sejted, hogy ez a nedvesség a WC lehúzása által keletkezik. Ez nem csak az így keletkező nedvesség miatt problémás, hanem elég nagy egészségügyi kockázata is van annak, hogy a WC-ből kijövő baktériumok a levegőbe kerülnek.

Edit Template