Egyedi zuhanykabinok gyártása
Hívjon minket!  +36 30 265 3993

Edit Template

Hogyan válaszd ki a megfelelő zuhanyt a fürdőszobába

A zuhanyzókat gyakran a dizájnnal kapcsolatos preferenciák alapján választják ki, de az, hogy milyen típusú zuhanyt szeretnél, gyakran eltér attól, amilyen típusú zuhanyra az otthonodnak szüksége lehet. A megfelelő zuhanytípust az otthonodban lévő víznyomásnak kell alapvetően meghatároznia.

Meleg vizes rendszered van vagy kombinált bojler, esetleg gravitációs rendszer? A vízrendszer és a víznyomás, amit nyújt fogja meghatározni azt, hogy milyen típusú zuhanyra lesz szükséged. Vannak zuhanyzók mindenféle otthonra és víznyomásra, vannak arra is megoldások, például zuhany szivattyúk, hogy az alacsony nyomású gravitációs rendszereken javíts. Ha a víznyomás ismeretében kiválasztott zuhanytípust megtaláltad, akkor utána kiválaszthatod azt a dizájnt, ami leginkább tetszik ezen típuson belül.

 

A vízrendszerek típusai

Gravitációs rendszer: A különböző hőmérsékletű víz sűrűségének különbségén alapszik. A magasan elhelyezett fűtőtestben lévő víz lehűl, nagyobb sűrűsége miatt süllyedni kezd, s a mélyebben fekvő hőtermelőbe áramlik, ahonnan a kisebb sűrűségű melegebb vizet kiszorítja. Ez egy alacsony nyomású rendszer, így lehetséges, hogy szivattyúra lesz szükséged, hogy a víz áramlását felgyorsítsd.

A legjobb zuhanytípus: Építsd be egy zuhany szivattyút a nyomás növelése érdekében vagy használj alacsony nyomású zuhanyszelepeket. 

Kombinált bojler: A mai modern háztartásokban ez egy nagyon elterjedt megoldás, amely azt jelenti, hogy van egy falra felszerelt bojler és nincsenek tartályok. Ez egy magas nyomású rendszer, amelynek köszönhetően az egész lakásban igény szerint van meleg vized.

A legjobb zuhanytípus: Bármilyen termosztatikus szelep ideális megoldás lehet. 

Tárolós rendszerűek, ahol a fő vezetékeken hideg víz áramlik be a meleg vizes tartályba, ahol a víz felmelegszik. A tartályban aztán a fővezetékek nyomásától függő mennyiségű meleg víz kerül tárolásra.

A legjobb zuhanytípus: Bármilyen termosztatikus szelep és manuális szelepek a fürdés helyénél.

 

 

Zuhanyzók típusai

Termosztatikus keverőszelep: A termosztatikus keverőszelep fenntartja a kiválasztott vízhőmérsékletet, még akkor is, amikor valaki megengedi a csapot valahol máshol a háztartásban. Folyamatosan szabályozza az esetleges hőmérsékleti változásokat, így elkerülheted azt, hogy hirtelen leforrázd magad. A termosztatikus keverőszelep működéséhez meleg és hideg vizes ellátásra van szükség. Ez válik egyre inkább a sztenderd zuhanyzási megoldássá a legtöbb modern otthonban.

Megfelelő megoldás mind a három fenti vízrendszer esetében.

 

Elektromos zuhany: Megfelelő választás az olyan otthonok számára, ahol a víznyomás alacsony, mivel az elektromos zuhanyoknak saját vízmelegítője van, így meleg vizet tud előállítani a szükségleteknek megfelelően.

Megfelelő megoldás a kombinált bojleres és a gravitációs rendszerek számára, ahol alacsony a víznyomás.  

Digitális zuhany: A mai technológia csúcsa, amelynek köszönhetően távirányítóval vagy akár még az okostelefonoddal is szabályozhatod a zuhanyzódat. A digitális zuhanyzókban pontosan be tudod állítani a kívánt vízhőmérsékletet, amelyet már a zuhanyzás elejétől kezdve tudsz élvezni.

Bármilyen vízrendszerrel működő otthon számára megoldást jelenthet és a digitális zuhany elérhető szivattyúval és anélkül is.

Edit Template