Egyedi zuhanykabinok gyártása
Hívjon minket!  +36 30 265 3993

Edit Template

Hogyan alakítsd át a fürdőszobádat a biztonsági szempontokat szem előtt tartva

furdoszoba04

A fürdőszoba átalakítása során rengeteg szempontot szükséges mérlegelnünk. Legtöbbször van egy jól meghatározható oka annak, ami miatt belekezdünk a munkába. A cikkben emellett az javasoljuk, hogy a fürdőszoba átalakítása során mérlegeljük azokat a szempontokat is, amelyek segítségével javíthatjuk a fürdőszobánk biztonsági szintjét. Különösen igaz ez, ha mozgáskorlátozott vagy idősödő szeretteinkkel élünk együtt.

Rengeteg oka lehet annak, amiért valaki át akarja alakítani a fürdőszobáját. Lehet, hogy a lakásod a 70-es években épült és már nem igazán találod trendinek az akkori színeket. Lehet, hogy növelni szeretnéd a zuhanyzód méretét, hogy ne érezd magad úgy, mintha egy tengeralattjárón zuhanyoznál. Az is lehet, hogy további tárolási lehetőséget szeretnél kialakítani annak érdekében, hogy kevesebb családi vita legyen.

Az egyik talán legfontosabb ok, ami miatt szükséges átalakítani a fürdőszobát az, hogy biztonságosabbá tegyük. Lehet, hogy van olyan rokonod, aki idősebb korára el kezd lassabban mozogni, vagy van olyan a háztartásban, aki számára a mozgáskorlátozottsága miatt a mindennapos tevékenységek egy kicsivel nehezebbek.

Akkor is, ha nincs ilyen személy a környezetedben, egy átlagos fürdőszoba esetében néhány átalakítással jelentősen csökkenthetjük a sérülések kockázatát.

A következőkben néhány javaslatot osztunk meg, amelyek segítségével biztonságosabbá tehetjük a fürdőszobánkat.

Kapaszkodók

A kapaszkodók jelentik az egyik legnyilvánvalóbb dolgot, amelynek hozzáadásával biztonságosabbá válik a fürdőszobád. A zuhanyhoz, kádhoz vagy a vécéhez felszerelt kapaszkodók megkönnyítik a családod számára a ki-be szállást vagy a felállást és jelentősen csökkentik az elesések kockázatát.

Csúszásmentes felületek

A víz és a sima felület kombinációja könnyet vezet eleséshez, márpedig ez gyakran előfordul a fürdőszobákban. Mindenki számára sokkal biztonságosabb az olyan fürdő, ahol csúszásmentes kilépők vannak és a kád vagy zuhanyzó felületén csúszás-gátlós anyag van.

Elérhető bútorok és berendezési tárgyak

A legtöbb fürdőszobai bútor és berendezési tárgy nem veszi figyelembe a mozgáskorlátozott vagy idősebb emberek speciális igényeit. Rengeteg lehetőség van azonban, hogy a szeretteid számára növeld a biztonságot. Vannak például olyan vécék, amelyek magasabban való ülést tesznek lehetővé, így könnyebbé téve a kerekesszékkel közlekedők számára a fel- és leszállást. Az alacsonyabbra épített szaniterek szintén biztonságosabbak nagyon sok mozgáskorlátozott személy számára.

Szélesebb ajtók

Ha a biztonsági szempontokat is figyelembe véve alakítod át a fürdőszobádat, akkor fontold meg az ajtó szélességének növelését is. Így, amellett, hogy kerekesszékkel is sokkal könnyebben megközelíthető lesz, csökkenti annak az esélyét, hogy valaki megbotlik és elesik, amikor éjszaka megy a fürdőszobába.

Éjszakai világítás

Az éjszaka közepén kijárni a fürdőszobába veszélyes helyzetet jelenthet sok ember számára, főleg azok számára, akik mozgáskorlátozottsággal élnek. Éjszakai világítás felszerelésével a fürdőszobában vagy a folyosón könnyebbé tehető mindenki számára a közlekedés a sötétben. Megvilágított villanykapcsolókkal is elérhetőbbé tehetjük a fürdőszobát.

Rengeteg oka lehet annak, hogy a fürdőszoba átalakítása mellett döntesz. Ezen munkálatok során a fenti ötletek segítségével jelentősen javíthatod a fürdőszobád biztonsági szintjét, amellyel nem csak biztonságosabb, hanem kellemesebb hellyé is teheted a fürdőszobádat mindenki számára a családban.

Edit Template