Egyedi zuhanykabinok gyártása
Hívjon minket!  +36 30 265 3993

Edit Template

Fürdőszoba átalakításának lépései

Egy tágas, felújított fürdőszoba semmihez sem hasonlítható érzetet adhat: a privát visszahúzódás lehetőségét, amíg elkészülsz, valamint a kikapcsolódás és relaxáció helyszínét. Akárcsak arról van szó, hogy még csak álmaidban jön elő a fürdőszoba átalakításának ötlete vagy már éppen belefogsz annak megvalósításába.

 

Hogyan is érdemes nekiállni? Milyen fontos döntéseket kell meghoznod?

Ezekben a kérdésekben igyekszik segíteni ez a rövid, lépésről lépésre haladó összeállítás. Kiemeljük, hogy mely részek befolyásolják leginkább a fürdőszobád összképét.

 

Első lépés: Határozz meg egy költségvetési korlátot

Mielőtt bármilyen otthoni átalakítási projektbe belekezdesz, érdemes tudni előre, hogy mit is engedhetsz meg. Nehéz általánosságban bármit is mondani, mivel egy kisebb felújítás és egy teljes átalakítás között óriási az árbeli különbség. Azt javasoljuk, hogy állapítsd meg azt az összeget, amit erre tudsz szánni és hagyd, hogy ez a keret irányítsa az átalakítási erőfeszítéseidet.

Amikor arról kell döntést hoznod, hogy a fürdőszoba melyik elemeit cseréld le, kezd azzal, ami a legfontosabb számodra, pl. az elöregedett szaniterek kicserélésével, a kád zuhanyzó/kád kombinációvá való átalakításával, a csempék lecserélésével vagy talán valami mással?

Ha tudod, hogy minek lesz a legnagyobb hatása a térre, az segíthet eldönteni, hogy mire is költsd a pénzedet.

 

Második lépés: Válaszd ki a fürdőszoba legalapvetőbb részeit

A fürdőszobák különféle elrendezésekben és méretekben léteznek, de vannak bizonyos alapvető részek, amelyek mindegyikben jelen vannak. Amikor az átalakítást tervezed, menj végig mindegyiken a következő részek közül és, hogy azok mennyire befolyásolják a fürdőszobád stílusát.

Padló

Mivel a járólap rakja le a fürdőszoba design alapjait, ezért az egyik legfontosabb elemet jelenti. Olyan padlót válassz, ami megy a stílusodhoz, elég időtálló a változó trendek közepette is és eléggé tartós ahhoz, hogy könnyen lehessen tisztítani a távolabbi jövőben is.

Mivel a padló gyakran fog vízzel érintkezni a fürdőszobában, ezért olyat válassz, ami kibírja ezt a típusú terhelést: pl. porcelán, kerámia vagy természetes kő.

Szaniterek

A második kulcselemet a szaniterek alkotják, amelyek elhelyezkedése, anyaga és design-ja mind meghatározza az elkészült fürdőszobád stílusát. Ha a meglévő csőrendszerrel tudsz dolgozni, akkor jelentős költséget tudsz megtakarítani.

Gondolj itt is az anyagok tartósságára, a szükséges tárolókapacitásra és természetesen a pénzügyi lehetőségeidre.

Üveg zuhanykabin

Ha az átalakítás után különálló üveg zuhanykabint szeretnél, fontold meg, hogy milyen kiegészítőket szerelnél bele: léteznek speciális zuhanyfejek, víztakarékos megoldások és egyéb extrák, amelyekkel a zuhanyzást különlegessé teheted.

Kád

A különálló kád a fürdőszobai luxus megtestesítője. A kádaknak is különféle formája és mélysége kapható, így érdemes jól körülnézned, hogy melyik lehetőséget is kedveled a legjobban. Továbbá, a kádakhoz is beszerezhetőek különféle kiegészítők, mint például kádparavánok, a buborékok, víz alatti LED világítás, zene, stb.  

 

Harmadik lépés: Gondolj a világításra

A világításnak is óriási hatása van a fürdőszobai összképre. A legjobb fürdőszobai design általában az, amelyik több fényforrás által jól megvilágított. Ne feledd: a világítás egy remek lehetőség arra, hogy kiemeld az összes szép tulajdonságát a fürdőszobádnak.

 

Akár magad csinálod az átalakítást, akár felbérelsz valakit, ezeken a lépéseken mindenképpen érdemes végigmenned.

 

Edit Template