Egyedi zuhanykabinok gyártása
Hívjon minket!  +36 30 265 3993

Edit Template

5 tévhit a kádak és zuhanyzók fali paneljeiről

A megfelelő fali panelek megtalálása a fürdőszobába mindig az egyéni igényektől és körülményektől függ, így nincs egy olyan jó tanács, amely mindenki számára megfelelő lehet. Ennek az írásnak az a célja, hogy segítsen neked abban, hogy a lehető legjobb rendszert találd meg számodra, akár abban gondolkodsz, hogy magad barkácsolsz, akár inkább másokra bíznád a munkát.

 

Tekintsük át a kádak és zuhanyzók fali paneljeivel kapcsolatos legnagyobb tévhiteket. 

 

Tévhit #1

Az EGYETLEN habarcsolás nélküli zuhany fali panelek akrilból készülnek. 

Semmiképpen sem jelentik az akril panelek az egyetlen elérhető megoldást. Nagyon sok esetben nem is a legjobb megoldást jelentik, mivel az akril vékony és elég nehéz vele dolgozni. 

Íme néhány más opció, amit érdemes lehet megfontolni az akril rendszereken kívül (természetesen az akril is egy opció): 

  • PVC kompozit anyag: könnyen megmunkálható, ami fontos szempont, ha magad szeretnéd a beszerelést végezni, 
  • üvegszálas panel: olcsó megoldás, mivel vékonyabb, mint az akril, viszont a mintákat tekintve nincs belőle túl nagy választék,
  • magas fényezésű panelek: manapság nagyon népszerű, elegáns minimalista hatást kelt, viszont nem olcsó megoldás.

 

Tévhit #2

Sokan hiszik azt, hogy egy egyben lévő fali panelrendszert kapnak, illesztések nélkül, még a sarokban sem lesz illesztés. 

Ha új otthont építesz, akkor ez lehetséges a sztenderd, nem túl izgalmas üvegszálas egységek használatával, amelyeket azelőtt hoznak be, hogy az otthon teljesen elkészülne. Ha átalakításról van szó, még akkor is, ha egy teljesen illesztésmentes egységet szeretnél, nem fog beférni az ajtódon. 

Egy átalakítási projekt számára a legjobb választás, függetlenül attól, hogy sztenderd vagy egyedi méretről van szó, az, ha mindegyik falra külön paneleket nézünk. 

 

Tévhit #3

A fali panelek vastagsága NAGYON fontos. 

 A valóság azonban az, hogy amikor a vastag vagy vékony paneleket a falhoz rögzítjük, mind a kettő betölti a funkcióját és nem engedi át a vizet.

Ha a költségvetésed mást nem enged meg, akkor megfelelő az olcsóbb, vékonyabb panelek használata. Jó tanácsként javasoljuk, hogy akármilyen vastagságú panel mellett is döntesz, a gyártó által ajánlott rögzítési megoldást használd. Elég csalódást keltő, ha van egy nagyszerű terméked, amely nem rögzül megfelelően. 

 

Tévhit #4

Egyedi méretezésű zuhanyzókat nem lehet megvalósítani habarcsolás nélküli panelekkel. Csempét szükséges használni az ilyen projektek esetében. 

Ez egy elég elterjedt tévhit, amelynek életben maradásához néhány felújítási munkákat végző kivitelező és barkácsáruház (amelyek csak sztenderd méretű fürdőszobai termékeket tartanak készleten) is hozzájárul.  A valóságban ez természetesen nincs így, sokféle egyedi méretezés elképzelhető, csak arra figyelj, hogy be is férjenek a fali panelek az ajtódon. 

 

Tévhit #5

A beszereléshez különleges eszközökre lesz szükséged. 

A legtöbb otthoni barkácsolós munka kapcsán a csapda az, hogy mire az összes szükséges eszközt megveszed, valójában többet költöttél, mintha valaki mást bíztál volna meg a munkával már a legelején. A tény az, hogy a legtöbb fali panel néhány egyszerű asztalos szerszámmal beszerelhető. Csak olvasd el figyelmesen a beszerelési útmutatót és nézz meg videókat. 

 

Edit Template