Szereted a fekete-fehér fürdőszoba látványát? Nem csoda. Stílustól függetlenül a fekete-fehér fürdőszoba időtállóan vonzó. Emiatt ez minding egy garantált nyertes, ha a fürdőszobád stílusának felfrissítéséhez keresel színvilágot.

A „mozgás” megteremtése
Egy egyszerű sakktábla-szerű padló is megteremtheti a fekete-fehér kinézetet. A padló mintájának dinamikus megjelenést adhatunk, ha azt 45 fokos szögben helyezzük le. Így megteremthetjük a mozgás és áramlás érzetét a helyiségben. Fekete-fehér fürdőszobai padlómintázatot csinálhatunk kerámia, kő és linóleum csempék felhasználásával.

Vizuális egyensúly
Amikor sötét színt használunk a padlón, a falakat célszerű világosan tartani a kisebb helyiségekben mint például a fürdőszobákban. Így vizuális egyensúly érhető el és megakadályozhatjuk, hogy a helyiséget kisebbnek érezzük. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a falaknak unalmasnak kellene lenniük. Például faburkolattal strukturálhatjuk és érdekesebbé tehetjük a teret.

Elegancia és dráma
A fekete-fehér színösszeállítás mindig az elegancia és a drámaiság érzetét adja egy fürdőszobának és egy szabadon álló kád tökéletesen illeszkedik ehhez. A kádat elfordítva lágyíthatjuk a sarkot és illeszkedhetünk a csempék mintázatához, ezzel is hozzájárulva az áramlás érzetéhez. Ha a kád lábakon áll, akkor érdemes azokat is feketére festeni, hogy a színvilágot kiegészítsék. A WC-ülőke fedelét is érdemes feketére festeni, hogy kiegészítse az összhatást és további részletességről árulkodjon.

Szórakoztató részletek
A zuhanyzónál egy saját készítésű kabin, amely többtagú ablakokból áll jól kiegészíti a fekete-fehér fürdőszoba hagyományos megjelenését és hozzáad egy szórakoztató, eklektikus részletet. A fürdőszobai dizájnhoz hozzá tudsz adni egy kis eklektikát, ha beraksz egy régies tükröt, széket vagy fiókos szekrényt és azt feketére fested, hogy illeszkedjen a színvilághoz.

Cikkünk a roomsketcher oldalán található angol nyelvű cikk, valamint a szakmai tapasztalataink alapján készült.