Nem találtad meg a tökéletes tisztítószert a zuhanykabinja tisztán tartásához? Mi segítünk!

Sokan keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy hogyan tartható tisztán az üveg zuhanykabin?

Talán a fürdőszobában a legfontosabb a higiéniai állapotok megfelelő fenntartása  és valljuk be egy üvegfelület akkor szép, ha makulátlanul tiszta. Ez viszont időigényes és körültekintő munkát igényel. Mivel minden nap zuhanyozunk a takarítás rendszerességét befolyásolja a használt víz minősége. A legoptimálisabb megoldás a vízlágyító készülék beépítése lenne, de ezt kevesen engedhetik meg maguknak, mert hely és költség igényes!

A speciális vízlepergető bevonatok használata is hatékony megoldás. A nanotechnológiás eljárás során az üveg felületek víztaszítóvá válnak! Vékony filmréteget képez az üveg zuhanykabinok falán, ezáltal gyorsítja a víz lefolyását és megnehezíti a  szennyeződés és vízkő lerakódását.

Természetesen a vízlepergető réteg hatása sem tart örökké!

Használattól függően 3-4 hetente fel kell frissíteni a vízlepergető bevonatot, kereskedelmi forgalomban is kapható nagy hatékonyságú, univerzális tisztítószerrel (Water Film)! Ezen szerek hasonlóan működnek, mint a hagyományos üvegtisztító szerek, a megtisztított üvegfelületre egyenletesen kell felhordani! Alkotó elemeik hatására láthatóan hosszabb és higiénikusabb a tisztaság, könnyebben tisztítható az üveg felület! Egyszerű az alkalmazása, bőrbarát és antibakteriális!

Próbálkozhatunk saját készítésű szerekkel is, apai nagymamám receptje többeknek is bevált:

„végy egy szórófejes flakont félig töltsd ecettel, kb. 10% mosogatószert keverj hozzá, majd ezt az elegyet enged fel vízzel! Spricceld be vele az üveg felületét 5-10 percig hagy állni a zuhanykabin üvegén utána pedig bő vízzel öblítsd le, majd gumis üveg lehúzóval tisztára varázsolhatja az üvegből készült zuhanykabinját!”