Ha úgy érezzük, nincs elég hely a fürdőszobánkban, ha az ajtót is csak résnyire tudjuk kinyitni, ha szeretnénk átalakítani, de nem tudjuk, hogyan is fogjunk neki, itt a remek lehetőség és egy praktikus tanács: cseréljük le a fürdőkádat egy mutatós üveg zuhanykabinra!

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy panellakás soha nem lehet tágas, pedig csupán egy kis kreativitás, szépérzék és természetesen tőke kell ahhoz, hogy panellakásunkból is “palota” legyen. Se szeri, se száma az interneten vagy a lakberendező magazinokban fellelhető tanácsoknak, amelyek mind-mind azt segítik elő, hogy kicsinek hitt lakásunkat, hogyan is tehetjük nagyobbá, tágasabbá, élhetőbbé. Sok esetben csak néhány okos döntésen és praktikus berendezésen múlhat a siker titka.

A fürdőszoba – mindegy, hogy családi ház vagy panel – minden körülmény között a lakás központi része, ahová az ember naponta többször is betér, mi több itt tud kikapcsolódni és feltöltődni egy hosszú és fárasztó munkanap után is, ha mondjuk egy forró fürdőre vágyik. Akik nem ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz, hogy a fürdőben kád is legyen, ideális megoldás lehet, ha a lakásfelújítás alkalmával úgy döntenek, megválnak a kádtól és azt egy egyedi üveg zuhanykabinra cserélik. Alapos tervezéssel, egyedi kialakítással, méretre szabott berendezéssel meglepő eredményeket tudunk elérni.

Az, hogy valaki fürdőkádat vagy zuhanykabint építtet be otthoni fürdőszobájába, nagyrészt rendelkezésre álló hely és ízlés kérdése. Sokan esküsznek a zuhanyzás frissítő hatására, gyorsaságára és az is a zuhanykabinok mellett szól, hogy kis helyen elférnek. Manapság már temérdek változat közül választhatunk, de jó, ha nem ezen szeretnénk spórolni. A helyzet az, hogy valóban olcsóbb és könnyebben összeszerelhető egy műanyag zuhanykabin, de ha fontos az időtállóság és a minőség, akkor mindenképp szánjuk rá egy kicsivel többet. Higgyük el, idővel biztosan megtérül az ára!

Zuhanykabin panellakásban

Általában a panelfürdőszoba betonelemei csak a falon kívüli vízszerelést tesznek lehetővé. Ha panelfürdőszobába szeretnénk zuhanykabint csak magastálcásban gondolkodhatunk, illetve építetett verzióban, ami elég magas ahhoz, hogy a szifon elférjen (kb. 8-10 centimétert ajánlanak a szakemberek). A zuhanytálca lefolyó helyigénye miatt a tálcát ki kell emelni a padlószinttől a jelenlegi lefolyó bekötés magasságátólfüggően. A magastálcás zuhanykabinokat nemcsak a panellakásban élők kedvelik, de a kisgyermekes családok is, hiszen ez a megoldás ideális a gyermekfürdetésre is. A háziasszonyok körében is igen népszerű, hiszen a mély zuhanytálcával szerelt zuhanyzóba könnyedén be is lehet áztatni dolgokat (függöny, szőnyeg, stb.).

Ha bizonytalanok lennénk abban, hogy panellakásunkba milyen zuhanykabin lenne a legideálisabb, kérjük ki bátran az Üvegman Kft. szakembereinek véleményét, akik nemcsak a beszerelési folyamatban vállalnak aktív részt, hanem tanácsadással segítenek abban, hogy valóban álomfürdőszobánk legyen.

Minden esetben a helyszíni felmérést követően pontos árat adnak, és előre jelzik a várható elkészülés/ beszerelés időpontját. A minőség és a biztonság náluk garantált!