Zuhanykabin panellakás fürdőszobájában

Zuhanykabin panellakás fürdőszobájában

Zuhanykabin panellakás fürdőszobájában

A klasszikus panellakások egyik legnyomasztóbb helyisége lehet a szűk és sablonos fürdőszoba. Nem véletlen, hogy a felújítási munkák szinte mindig a fürdőszobában kezdődnek a panellakások esetében. A panellakás fürdőszobájának átalakításakor nagy valószínűséggel egy legfeljebb 160×160 centiméteres helyiség áll rendelkezésünkre, ami szűk, mennyezetig csempézett és semmi nem fér el rendesen. Bizony nem könnyű kialakítani ezt a helyiséget anélkül, hogy ne tűnne zsúfoltnak. Így minden praktikus és esztétikus megoldást érdemes fontolóra venni.

Értékes helyet takaríthatunk meg, ha a fürdőkádat lecseréljük zuhanyzóra. A helytakarékosság mellett fontos szempont, hogy a fürdőkád nyújtotta előnyök nem igazán érvényesülnek egy panelfürdőben, hiszen a kádak, amik ott elférnek annyira keskenyek és rövidek, hogy a teljes elnyújtózkodást úgysem teszik lehetővé. A zuhanykabin használatának további előnye, hogy sokkal kevesebb vízzel sokkal higiénikusabban lehet tisztálkodni mint a kádak esetében. Továbbá, egy újabb átalakítás esetén a zuhanykabint sokkal egyszerűbb cserélni, mint a kádat.

Nem meglepő tehát, hogy egyre több paneltulajdonos választja a kád lecserélését zuhanykabinra, hiszen egy kis kreativitással, szépérzékkel és természetesen tőkével látványos változást érhetünk el a panelfürdőn.

A zuhanyzók esetében fontos mérlegelni, hogy olyan épített zuhanyt, amely egy szintben van a fürdőszoba szintjével nem tudnak készíteni panellakásban, nem tudják a vízvezetékeket a padlóban elrejteni és nem tudják megfelelően kialakítani a víz lefolyását. Máskülönben sem ajánlatos a vízszigetelés miatt az épített zuhany, mivel a panellakás felépítése nem olyan, mint egy kertes ház felépítése. A panelek struktúrája nem olyan stabil, mint egy kertes házé, így ha a zuhany padlón pár milliméteren eltávolodik egymástól a csempe, beázás következhet be, aminek javítási költsége az egekbe hághat. Ezzel szemben a zuhanykabin egyszerű és nagyszerű megoldást jelenthet.

A lényeg a panelfürdő felújításakor, hogy mérjük le a méreteket, bizonyosodjunk meg arról, mi fér be és mi nem. Utána kezdjünk neki a felfedező túrának és válasszuk ki a tökéletes zuhanykabint. Alapos tervezéssel, egyedi kialakítással, méretre szabott berendezéssel meglepő eredményeket tudunk elérni. Ha hosszútávra keresünk minőségi megoldást, akkor az üveg zuhanykabinok nyújtotta megoldást érdemes megfontolni. A tartósságon és esztétikumon kívül az üveg zuhanykabinok további előnye a könnyű tisztíthatóság. Ha használat után mindig lehúzzuk a kabin faláról a vizet ablaklehúzóval, akkor elég hetente egyszer áttörölni ablaktisztítóval, hogy csillogjon.

A panellakásban élők között jellemző a magastálcás zuhanykabinok használata, főleg ha kisgyermekes családokról van szó. A magastálcás zuhanykabinok ugyanis megoldást nyújthatnak a gyermekfürdetésre is. Ez továbbá a háziasszonyok körében is igen népszerű, hiszen a mély zuhanytálcával szerelt zuhanyzóba könnyedén be is lehet áztatni dolgokat (függöny, szőnyeg, stb.).

Egy egyedi üveg zuhanykabin tehát egy kompromisszummentes, helytakarékos és praktikus megoldást jelenthet, ha a panellakásunk fürdőszobájának átalakításán gondolkozunk.

Ha bizonytalanok lennénk abban, hogy panellakásunkba milyen zuhanykabin lenne a legideálisabb, kérjük ki bártan szakemberek véleményét, akik nemcsak a beszerelési folyamatban vállalnak aktív szerepet, hanem tanácsadással is segítenek abban, hogy valóban ízléses és praktikus fürdőszobánk legyen.

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére