Üvegkorlátok és falak az igényesség jegyében

Üvegkorlátok és falak az igényesség jegyében

Üvegkorlátok és falak az igényesség jegyében

Ebben a bejegyzésben az üvegkorlátok és üvegfalak praktikusságáról és alkalmazhatóságáról szeretnénk néhány szót ejteni!

Panelépületeknél, társas-, családi- és irodaházaknál egyaránt előszeretettel alkalmazza a modern építészeti technika az erkélyüvegeket, sőt egyre gyakrabban láthatunk olyan lépcsőházakat, belső tereket irodaépületekben, tetőteraszokat, bevásárlóközpontokat, ahol üvegkorlátok vannak ide-oda beépítve.

A fa és fémkorlátokhoz képest az üvegkorlátoknak számos előnyük ismert. Nemcsak igen mutatósak esztétikai szempontból, de időállóbbak is és a tisztántartásuk is jóval egyszerűbb.

Az üvegkorlátok – még kültéri körülmények között is – a kereskedelemben kapható üvegtisztítókkal könnyen tisztíthatóak, a több hónap alatt lerakodott szennyeződések pedig maradéktalanul eltávolíthatóak. Az üveg pillanatok alatt olyan formába hozható, mintha új lenne.

Fő a biztonság!

Nemcsak kisgyermekes családok otthonában, de olyan helyeken is, ahol gyakran fordulnak meg családosok fontos követelmény, hogy a beépített korlátok lehetőleg ne legyenek „mászhatóak” a gyerekek számára. Ez az üvegkorlátoknál az üveg nagy, sík, kapaszkodó nélküli felület miatt elképzelhetetlen, szemben a fém korlátokkal, melyek körszelvényű elemei szinte kínálják a hasonlatosságot a játszótéri mászókákkal.

Az Üvegman Kft. zuhanykabinjai mellett, üvegkorlátai és falai is olyan 8 mm vastag edzett élcsiszolt üvegből készülnek, amelyek a hőkezelés hatására biztonságosak, erősek, tartósak, és minden fizikai igénybevételnek, terhelésnek ellen tudnak állni.
Az üvegkorlátokat és falakat már olyan 8 mm-es edzett üvegből készítik, amelyek üvegtörés esetén nem okoznak sérülést, mert apró darabokra morzsolódnak, elveszítve élüket.

Milyet válasszunk?
Többféle üvegkorlát megoldás létezik, attól függ milyen megoldást választ a megrendelő, tervező annak megfelelő szerelvényezéssel és üvegezéssel kell számolni.
Az oszlopos üvegkorlát az üvegkorlátok közt a legelterjedtebb változat. Ez tartóssága, megbízhatósága és kedvező ár-érték aránya miatt van. Ennél a megoldásnál az üvegek rögzítésére acél oszlopokat, fixmegfogókat, kapaszkodót alkalmazunk.

Az üvegek tervezése, gyártása és gondos beépítése komoly feladat, amely pontos és megbízható munkát igényel. Helyszíni felmérés mindenképpen szükséges! Ha üvegkorlát építésén, cseréjén gondolkodik, akkor lépjen kapcsolatba velünk és kérje árajánlatunkat!

Mit kell tudnunk az üvegfalakról?

Üvegfallal leggyakrabban nagy területű munkahelyeken, például kórházakban, irodákban találkozunk. Ezeken a helyeken általában arra van szükség, hogy az ott dolgozók átlássák azt, mi zajlik körülöttük, ugyanakkor a zaj, szagok, hőmérsékleti igények miatt az is fontos, hogy a terek elválasztottak legyenek.

Természetesen az üvegfal a lakberendezésben is kiválóan használható. A kisméretű, egy terű stúdiólakásokban például valóságos áldás, ha úgy tudjuk kissé felosztani a teret, hogy közben nem veszítünk értékes fényt, de az amerikai konyha szag- és hőszigetelése is kiválóan megoldható egy esztétikus üvegfallal.

Az üvegfallal az épület egyik legnagyobb kincsét, a bejutó természetes fényt őrizhetjük meg, ezáltal pedig olyan tereket hozhatunk létre, amelyekben mindenki jól érezheti magát.

Néhány tipp az üvegfalak beépítéséhez:

  • Az üvegfalnak nem feltétlenül kell átlátszónak lennie. Az üvegajtókhoz hasonlóan az üvegfal is mattítható, mintázható homokfújással. Még az épphogy csak átlátszó felületek is jelentős fénymennyiség átjutását teszik lehetővé, viszont segítenek abban, hogy a fal túloldalán zajló mozgás ne zavarja a mögötte tartózkodókat.
  • Az üvegfal biztonságot teremt. A modern technikának köszönhetően az üvegfal ma már nem feltétlenül csak egy egyszerű, négyszögletes ablaktábla-féleség lehet. A korszerű megoldásoknak hála, könnyűszerrel építhetünk üvegfalat lépcsők mellé, tetőtérbe, vagy más, szabálytalanabb alakú területre is. Így alkalmazva az üveget oda is falat húzhatunk, ahol más esetben nem szívesen zárnánk el a fény útját: például a padlásfeljáró szélénél, vagy a galéria oldalánál. Egy jól megválasztott üvegfal elég, hogy ne kelljen aggódnunk a gyerekek biztonságáért, figyelmetlenebb, nehezebben mozgó vendégeink balesetvédelméért.

Ha az esztétikum és a praktikusság mellett fontos számunkra szeretteink biztonsága is, bátran keressük fel az Üvegman Kft. budapesti székhelyét, ahol még többet megtudhatunk az üvegkorlátok és üvegfalak előnyeiről!

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére