Tedd a zuhanyzásodat környezetbaráttá – miközben továbbra is élvezetes marad

Tedd a zuhanyzásodat környezetbaráttá  – miközben továbbra is élvezetes marad

Tedd a zuhanyzásodat környezetbaráttá – miközben továbbra is élvezetes marad

Szeretsz énekelni a zuhany alatt vagy hosszan elgondolkozni az élet nagy kérdésein miközben a hajadat mosod? Belegondoltál már abba bele, hogyan lehetne a zuhanyzód kevésbé megterhelő a környezetre nézve? Nagyon könnyen megteheted és még lehet, hogy valamennyi időt és pénzt is megtakarítasz! Íme három tipp a környezetbarát zuhanyzás érdekében:

Spórolj a vízzel!

A legkönnyebb módja annak, hogy a zuhanyzási szokásod környezetterhelését csökkentsd az, ha egyszerűen lefaragod azt az időt, amit a zuhany alatt töltesz. Ha hajlamos vagy arra, hogy 10 percig vagy akár hosszabb ideig áztasd magad a zuhany alatt, állítsd magad kihívás elé és vágj le minden nap 1 percet egészen addig, amíg el nem éred a 4 perc körüli szintet. A 4 perc hosszúságú zuhanyzás egy olyan dolog, amit mindenki könnyedén tud tartani a családban és Te élen járhatsz azzal, ha jó példát mutatsz.

Érdemes lehet az időt is mérni egy olyan eszközzel, amit a zuhanyzód falának csempéjére fel tudsz rakni és visszafele számolja az időt. Egyszerűen csak indítsd el a visszaszámlálást, amikor bemész és így biztosan tudni fogod, hogy mikor jár le az idő.

A legtöbb mobiltelefonnak is van visszaszámláló órás funkciója, így azt is be tudod állítani, mielőtt bemész a zuhany alá (csak figyelj arra, nehogy összevizezd a telefonodat) és hangosan tud csörögni, ha lejárt a zuhanyzási időd. Még egy lehetőségként azt is kipróbálhatod, hogy berakod a kedvenc zenédet (a legtöbb zene kb. 4 perc hosszúságú) és miközben zuhanyozol, énekled a dalt és kiszállsz, ahogy az utolsó hangokhoz érsz.

Néhányan forrón szeretik

A víz felmelegítése lehet a háztartásokban az egyik legjelentősebb forrása (25% vagy akár ennél is nagyobb mértékben) a széndioxid szennyezésnek. Különösen igaz ez, ha a hagyományos, tartállyal rendelkező elektromos vízmelegítő rendszerről van szó. Vedd fontolóra, hogy napenergiával működő vízmelegítési rendszerre váltasz annak érdekében, hogy nehogy a bolygót is felmelegítsd.

Legyél műanyagoktól mentes (és 100% természetes)

Legközelebb, amikor beugrasz a zuhany alá, állj meg egy pillanatra és nézz körül, hogy mennyi különböző terméket használsz azalatt, amíg ott vagy: arclemosó, sampon, kondicionáló … a lista még folytatható. Ezen termékek legnagyobb része műanyag flakonban, tubusban vagy csomagolásban érhető el. Ez azt jelenti, hogy amint a bennük lévő tartalmat elhasználtad, ezek a műanyagok a szemétben fognak kikötni (remélhetőleg az újrahasznosítható konténerben).

Az egyik megoldás erre a problémára az, ha elkezded saját magadnak elkészíteni a pipere cikkeidet, ami nem csak, hogy csökkenteni fogja az egyszer használatos flakonok és tárolók számát a fürdőszobai szekrényedben, hanem azon szennyező anyagok mennyiségét is, amelyek a lefolyódón keresztül a környezetbe jutnak ki.

Neked mi a kedvenc trükköd arra, hogy a zuhanyzásodat és tisztálkodási szokásaidat környezetbaráttá tedd? Írd meg nekünk Facebook üzenetben!

 

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére