Mire figyeljünk oda üveg zuhanykabin vásárlásánál?

Mire figyeljünk oda üveg zuhanykabin vásárlásánál?

Mire figyeljünk oda üveg zuhanykabin vásárlásánál?

Nem kevés fejtörést okozhat, ha úgy döntünk, hogy megunt kádunkat egy modernebb, épített, egyedi üveg zuhanykabinra cseréljük, amelynek megvásárlása előtt számtalan kritériumot kell figyelembe vennünk. Már magában az “egyedi” kifejezésben is benne van, hogy ez nem valami tömegáru, minden harmadik fürdőszobában felszerelt berendezés lesz, hanem a MI igényeinkhez és legfőképpen a MI fürdőszobánkhoz lesz igazítva úgy, hogy az számunkra a legmegfelelőbb legyen mindenféle szempontból.

Akkor sem kell lemondanunk a luxus zuhanyélményről, ha nem találnánk a készre gyártott zuhanykabinok között ideálisat, hiszen ezek bármikor egyedien méretre építethetőek.
Azért, hogy megkönnyítsük álmai megvalósítását, hogy hamarosan az Ön fürdőszobájának ékes dísze is legyen egy ilyen 8mm-es edzett üvegből készült zuhanykabin, íme néhány tipp, amely megkönnyítheti és zökkenőmentesebbé teheti a vásárlást:

 1. Milyen legyen a zuhanytálca?

A zuhanykabinok két fő részből állnak, amelyeket általában egymástól függetlenül is beszerezhetünk. Az egyik a zuhanytálca, a másik a tulajdonképpeni kabin. Mivel azt, hogy milyen lesz a zuhanykabinunk nagyban határozza meg a tálca formája, így érdemes ezzel kezdeni a választást. A forma többféle lehet: négyszögletes, négyköríves és ötszögletű (az egyik sarkán lecsapott négyzet), félköríves, téglalap vagy akár kör alakú.

 1. Hová kerül a zuhanyfülke?
  A zuhanykabint rendszerint a sarokba helyezik, de jó megoldás a három oldalról, falakkal határolt U alakú fülke is, amelyre csupán egy kabinajtót kell szerelni. Hosszú, keskeny fürdők esetében a fülke nem a sarokba, hanem a fal mellé kerül, rendszerint erre szokták a félköríves formát használni. Ha elég tágas a fürdőszobánk, nyugodtan helyezhetjük a zuhanykabint a tér közepére is, persze az akadálymentesség itt is lényeges.
 2. Milyen és merre nyíló ajtót válasszunk?
  Tervezéskor, vásárláskor figyeljünk arra, hogy a zuhanyajtó merre nyílik, hiszen megkülönböztetünk jobb- és baloldalra nyíló változatot is. A zuhanyajtók lehetnek egy-, két- vagy háromelemesek, csukódhatnak harmonikaszerűen, illetve csúszhatnak egymás mellé vagy oldalra. Bár a tolós ajtajú műanyag kabinok ára kedvezőbb, ezeknek a görgői, csúszkái hamar elkopnak, s bár a nyílós ajtajú változat valamivel drágább, abban biztosak lehetünk, hogy a zsanér nem romlik el.
 3. A burkolat kialakítása: színek, anyagok, formák
  Fontos, hogy mind esztétikai, mind pedig belső építészeti szempontból harmonizáljon a zuhanykabinszíne, anyaga és ha lehet a formája isa fürdőszobánkéval, hogy tökéletes legyen az összhang.
 4. Lejtés, szigetelés és a vízelvezetés
  Az épített zuhany kialakításának legsarkalatosabb pontjai ezek, hiszen rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha egyedi üveg zuhanykabinunk beszerelésénél figyelembe vesszük mindezt. Javasolt, hogy a zuhanykabin járófelületét úgy alakítsuk ki, hogy szintkülönbségek semmiképp ne legyenek!
 5. Csúszásmentesség
  A legfontosabb, hogy a zuhanykabin burkolata csúszásmentes járófelület legyen, amely csökkenti az elcsúszás, elesés lehetőségét, még a felület szennyeződése esetén is, így testi épségünk sem kerül veszélybe.

A fent említett pontok figyelembe vétele éppúgy vonatkozik a készre gyártott zuhanykabinok esetére, mint az egyedi építetett fülkékre. Az Üvegman Kft. munkatársai szaktudással és több éves tapasztalattal rendelkeznek az egyedi zuhanykabinok készítésében, és szívesen állnak a megkeresés, tanácsadás és beépítés folyamán vásárlóik segítségére. Ha fontos szempont a minőség, tartósság, garancia és az esztétikai szempont is, mindenképp érdemes felkeresniük a céget, akik nemcsak Budapesten, de a főváros vonzáskörzetében is dolgoznak, és minden egyes épített zuhanykabin után egy éves garanciát vállalnak.
 

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére