Mivel legtöbbször elhasználódás, megrongálódás vagy esztétikai okokból cseréljük le a zuhanyzónkat, ezért amikor úgy döntesz, hogy új üveg zuhanykabin vásárlására adod a fejed, fontos meggyőződnöd arról, hogy pontosan azt a minőséget és esztétikai élményt kapd, amire vágysz. A rossz döntés elég költséges lehet, ha rövid időn belül újra kell tervezned a zuhanyzódat. Milyen dolgokra érdemes tehát figyelned, amikor az új üveg zuhanykabin keresed? A következőkben azokat a legfontosabb szempontokat vesszük sorra, amiket mindenképpen át kell gondolnod üveg zuhanykabin megvásárlásakor.

Görgők és zsanérok

A zuhanyzó ajtajánál használt görgők és zsanérok nagyon fontos szempontot jelentenek, amelyet mindenképpen ellenőrizned kell mielőtt megvásárlod a terméket. Azt kell megvizsgálni, hogy milyen anyagot használtak az előállításukhoz. Sok termék az árak alacsonyabban való tartása miatt olcsó műanyagból készült görgőket és zsanérokat tartalmaz. Egy új zuhanykabin esetében azonban nem ezt a minőséget keressük, hanem az olyan termékeket, amelyek fémből készült ikergörgőket és zsanérokat tartalmaznak. Ezek egy sokkal tartósabb megoldást nyújtanak, mint a műanyag görgők és zsanérok, amelyeket nem a hosszan tartó használatra terveztek, hanem az olcsóbb gyártásra és így rendszeres cserét igényelnek.  

Az üveg minősége

Az üveg minősége egy másik fontos jellemző, amelyre figyelned kell, de valószínűleg nem azon okok miatt, mint amire gondolnál. Nagyon sok ember véli úgy, hogy az üvegnek csak egyetlenegy fontos tulajdonságát kell nézni: a vastagságát. Ez természetesen egy fontos aspektus, amire vásárlás előtt gondolni kell. Ugyanakkor rengeteg más tényezőre is figyelni kell: megfelel-e az iparági szabványnak, biztonsági üveg-e vagy, hogy kapott-e olyan előkezelést, amely a tisztítást megkönnyíti. Ha egy zuhanykabin biztonsági üvegből készült az azt jelenti, hogy úgy tervezték, hogy bármilyen közvetlen erőbehatást kibírjon. Ezeken az üvegeken még egy kalapáccsal se tudnál karcolást ejteni; hidd el, hogy tényleg így van, sokan kipróbálták már! Az üveg felületi előkezelésének köszönhetően pedig erőfeszítés nélkül távolíthatsz el bármilyen foltot vagy szennyeződést a zuhanyzódról. 

A keret

A keret erőssége szintén egy fontos szempont, amit mérlegelni kell, mivel ha olcsóbb anyagból készült szerkezetet választasz, akkor az komolyan befolyásolni fogja az új zuhanyzód erősségét és esztétikai megjelenését. A tartóelem egyszerű megnyomásával érezhető a keret anyagának minősége, így ennek megvizsgálást is nagyon fontosnak tartjuk mielőtt új zuhanyzót vásárolsz. 

Ajtókilincsek

Apróságnak és lényegtelen részletnek tűnhet, de az új zuhanyzód ajtajának kilincse is fontos praktikus és esztétikai kérdéseket vet fel, amelyeket érdemes átgondolni. Néhány zuhanyzó egyszerű gomb kilinccsel van felszerelve, amely olcsóbb kinézetet adhat a zuhanyzódnak. A hosszúkás ajtókilincsek tartósabbak, használatuk is sokkal egyszerűbb, valamint magas minőségű megjelenést biztosítanak.

A fenti szempontok átgondolását javasoljuk mindenkinek, aki új zuhanyzó vásárlása előtt áll, hogy tényleg olyan minőséget és esztétikai megjelenést kapjon a fürdőszobájába, amelyet elképzelt magának. Általában tanácsos a kevésbé igényes anyagokat kerülni, amelyek rendszeres cserét igényelnek és kinézetükben sem jelentenék a fürdőszobád ékkövét. A felsorolt szempontok ellenőrzésében és az egyedi igényeknek megfelelő további tényezőkkel kapcsolatban a szakboltban található segítségre érdemes támaszkodni.