Mindent, amit a szilikon tömítésről tudni érdemes

Mindent, amit a szilikon tömítésről tudni érdemes

Mindent, amit a szilikon tömítésről tudni érdemes

Sokan döntenek úgy – helytakarékossági megfontolásból –, hogy egy lakásfelújítás során kádjukat valamilyen zuhanykabinra cserélik. A választék igen bőséges, ám nem árt a célnak leginkább megfelelőt alapos megfontolás után kiválasztani.

Amikor üveg zuhanykabint választunk, figyelembe vesszük fürdőszobánk paramétereit, a tusoló méretét, formáját, színét és azt is, hogy milyen típusú üvegből készül majd. Lehet előre legyártott, kész zuhanykabin, de a legcélszerűbb, ha egyedi építésűt választunk, 8 mm-es vastag edzett üvegből, mely olyan tökéletesen fog illeszkedni fürdőszobánkba, ahogy azt csak megálmodtuk.

Ebben van segítségére Önnek a budapesti székhelyű Üvegman Kft., akik az üveg zuhanykabin kiválasztásán vagy megtervezésén túl, a beszerelésben is aktívan részt vesz.  A zuhanykabinok egyszerűbb változatánál nem is tűnik olyan nagy feladatnak a beépítés, ám az igényesebb változatoknál célszerű szakember segítségét kérni, hogy minden zökkenőmentesen zajlódjon, és sokáig élvezhessük gond nélkül vadonatúj üveg zuhanykabinunkat.

Ha mégis önállóan végeznénk a beépítést, nemcsak a szakszerű összeszereléssel gyűlhet meg a gondunk, de laikusként sokszor már az is nehéz feladat lehet, hogy a barkácsboltok vagy hipermarketek barkásosztályának polcairól kiválaszthassuk a legmegfelelőbb anyagokat üveg zuhanykabinunk összeszereléséhez. Sokan már ott elakadnak, hogy milyen fajta szilikont válasszanak, amivel kiküszöbölhetővé válik majd mindennemű szivárgás, a nedvesedés, esetleg a leázás is.

A burkolás előtt a zuhanyzó mögötti és a járólap alatti részt vízzáró, kenhető szigeteléssel kell ellátni. Nagyon sokféle szilikon létezik, melyeknek nemcsak az áruk, de a minőségük is különböző. Ember legyen a talpán, aki a hatalmas kínálatból találomra ki tudja választani, hogy mely lesz számára, pontosabban zuhanykabinja számára a legmegfelelőbb. Nem elegendő a jó minőségű burkolat megvásárlása, a segédanyagoknál ugyanúgy fontos a jó minőségű, megbízható anyagok használata.

Az Üvegman Kft. szakemberek egyedi, épített üveg zuhanykabinok beszerelésénél kizárólag kiváló gombásodás gátló/szaniter szilikont használnak. Szilikont használunk a zuhanykabin szerelése során a kabin fix üvegfelületeinek külső és belső elemeinek szigetelésére, azokon a részeken, ahol az üveg és a csempe találkozik. A szilikon él zárás 4-6 év után elöregedhet, így a tömítés pontatlanságához vezet! Lényeges, hogy a zuhanykabinnál úgynevezett gombásodást gátolt tömítő szilikont használjunk, mert ezek minimum két évig biztosan nem kezdenek elszíneződni az állandó nedvesség miatt.

Azt is jó tudnunk, hogy a szilikon akkor ragad jól a felületekre, ha azok nagyon le vannak tisztítva, és aztán teljesen le vannak szárítva, mert ha a felület kicsit is nedves, nem fog jól rákötni a szilikon, elválik, s mögé csurog a víz. Természetesen senkit nem kívánunk lebeszélni arról, hogy maga szerelje be üveg zuhanykabinját, hiszen megfelelő szerszámok birtokában és kellő kézügyességgel bárki megteheti ezt.

Mi csak javasolni tudjuk, hogy a szerelést inkább hozzáértő szakemberre jobb bízni, aki gyakorlott és ismeri a beállítási lehetőségeket is.

Garanciát vállalunk minden egyes zuhanykabin beszerelése után, ám csak abban az esetben, ha a mi szakembereink végzik a beépítést!

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére