Mielőtt még nyakunkat törnénk… – az üveg zuhanykabinok előnyei

Mielőtt még nyakunkat törnénk… – az üveg zuhanykabinok előnyei

Mielőtt még nyakunkat törnénk… – az üveg zuhanykabinok előnyei

Bár sokan egy hosszú és kimerítő munkanap után egy forró, lazító fürdőre esküsznek – főleg az őszi-téli időszakban –, én inkább a testemet és lelkemet egyaránt felpezsdítő zuhany híve vagyok.

Bármennyire is mutatós tud lenni egy zuhanyfüggöny, aminek a mintája tökéletesen passzol, mondjuk a törölközőjével, vele vagy nélküle, de ugyanúgy “úszik” a fürdőszoba. Nyilván némi előnye azért csak akad a függönynek, de mégsem nyújt akkora védelmet a kifröccsenő víz ellen, mint amelyre hivatott lenne. Jó, ha van zuhanyfüggöny, de nem elég!

Amikor a család esténként elindul zuhanyozni, nem győzőm törölgetni utánuk a csempét, a járólapot, mert minden csupa víz. Órák kellenének, hogy teljesen kiszáradjon a fürdőszoba egy-egy pancsolás után, nem beszélve arról, hogy mennyire balesetveszélyes, ha vizes a kő.

Sokáig nem is gondoltam volna, aztán olvastam egy cikket arról, hogy a háztartási balesetek jelentős százaléka a fürdőszobában történik.

Kiszáll az ember a kádból, vizes a kő, bebújik a gumitalpú papucsába, majd egy hirtelen rossz mozdulat és már kész is a baj. Jó, ha csak néhány zúzódással megússzuk, de rengetegszer hallani, hogy egy fürdőszobai elcsúszásból ficam, vagy komolyabb esetekben kéz- és lábtörés lesz.

Ezek a balesetek bármelyikünkkel megeshetnek, arról nem is szólva, hogy az idősek, a betegek és a kisgyermekek még veszélyeztetettebb helyzetben vannak, ha nincs megfelelően kialakítva a lakás vizes helyisége.

Üveg zuhanykabin vagy műanyag zuhanykabin?

Mivel mai rohanó világunkban alig van ideje az embereknek magukkal foglalkozni, fontos, hogy a hálószoba után, ami a pihenés szigetét jelenti, a fürdőszoba legyen a lakás második legfontosabb helyisége, ahol feltöltődhetünk, ahol megtisztulhatunk egy-egy hosszú nap után.

Különösen számít, hogy mennyire kényelmes, biztonságos és barátságos a környezet, így ha egy egyenes üveg zuhanykabin mellett döntünk, amelynek megszámlálhatatlan előnye van, olyan, mintha egy saját bejáratú wellness központ mellett tennénk le a voksunkat. Rendkívüli praktikuma függőleges elhelyezkedésében áll, így egy üveg zuhanykabin beszerelésével tágabb teret tudunk nyerni amúgy szűkös és pici fürdőszobánkban.

Bár első hallásra veszélyesnek tűnik, hogy egy ilyen robusztus üveg szerkezet kerüljön az otthonunkba, a technológia fejlődésének hála, már abszolút biztonságosak a zuhanykabinok, amelyek esetében nemcsak többféle vastagságból választhatunk, de eldönthetjük azt is, hogy csak a zuhanyajtó legyen üvegből, vagy az egész zuhanyfülke üveg legyen.

Figyelem! Zuhanykabinok esetében is fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy a belső rész csúszásmentes legyen.

Semmit értelme annak, hogy száraz marad a fürdőszoba köve, majd a fülkén belül törjük ki a nyakunkat, mert nem megfelelő a kabin ajzata. Semmiképpen se spóroljunk ezen, és bár rövidtávon jó befektetésnek tűnhet a műanyagból készült zuhanykabin, mert olcsó, de itt is él az a nagy igazság, hogy olcsó húsnak híg a leve…

Lehet, hogy ezzel nem kell annyira a pénztárcánk mélyére nyúlnunk, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a műanyag zuhanykabinok már pár éven belül cserére szorulnak. Tudjuk jól, a műanyag dolgok nem tartósságukról híresek!

Miért könnyebb egy üveg zuhanykabint tisztán tartani?

Hamar elcsúfítja a műanyaglapok felületét a vízkő, a gyakori maró, szeres tisztítás miatt pedig hamar el fog színeződni az egész. Az üveg zuhanykabin könnyebben tisztítható már csak azért is, mert a vízcseppek és a vízlerakódások ezen a felületen jobban láthatók, így nem csak akkor vesszük észre őket, ha már igazán nagy a baj és már semmiféle csodaszer nem segít.

Dugig vannak az üzletek polcai mindenféle vízkőoldókkal, amelyek ideig-óráig megoldják a problémáinkat, de hosszú távú eredményeket nem tudunk velük elérni.

Visszatérhetünk nagyanyánk jól bevált ecetes tisztító technikájához is, amely nyilvánvalóan gazdaságos és tapasztalatból mondom, hogy hasznos is, de ha már áldoztunk arra, hogy zuhanykabinunk legyen, kérjük inkább szakember, esetünkben az Üvegman kft. csapatának segítségét abban, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb tisztítási módszert üveg zuhanykabinunk rendben tartására.

A zuhanykabinok tisztítása egy körültekintő munkát igénylő feladat, hiszen minél keményebb a víz és minél többet zuhanyozunk, annál gyakrabban kell ápolnunk a felületet. Ma már létezik olyan üvegfalú kabin is, amelyet úgy terveztek meg, hogy leperegjenek róla a vízcseppek. Így kevesebb lesz a vízlerakódás, és az egyéb szennyeződés is, ami mégis megmaradt, azokat már könnyen el lehet távolítani.

Nyitható vagy tolható?

Hogy milyen típusú berendezés kerül a fürdőszobánkba függhet igényeinktől, anyagi helyzetünktől és végül, de nem utolsó sorban a rendelkezésünkre álló helytől is. Az is ettől függ, hogy milyen lesz a kabin ajtaja: nyitható vagy tolható. A nyitható ajtóval ellátott kabinoknak, az ajtónyitás miatt elég nagy a helyigénye.

A tolóajtós kabinoknál azonban a kabinon kívül nem foglal el helyet a fürdőszobákból, úgyhogy kisebb helyiségek esetében kitűnő helytakarékos megoldás. Az ajtók is készülhetnek többféle anyagból, többféle kinézetben.

Érdemes a masszívabbat választani, hiszen előfordulhat, hogy megcsúszásnál, rossz mozdulatnál támasztékként kell funkcionálniuk vagy nekik ütközik valami.

Ha zuhanykabin vásárlásra adjuk a fejünket mindenképp hasznos, ha tájékozódjunk a témában, felmérjük fürdőszobai körülményeinket, és csak ezután döntünk.

Mivel ideális esetben egy ilyen berendezést az ember nem egy-két évre vásárol, hanem évtizedekig is használ, jó ha nem spórolunk rajta, mert hosszútávon mindenképp kifizetődőbb, ha a minőség mellett döntünk.

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére