Költségkímélő és praktikus megoldás a kádparaván

Költségkímélő és praktikus megoldás a kádparaván

Költségkímélő és praktikus megoldás a kádparaván

Felemelő érzés tud lenni egy hosszú és fárasztó munkanap után venni egy forró és kényeztető fürdőt otthonunkban. Elmerülni a habokban, elengedni a napi problémákat és csak lazítani egyet a kádban. Természetesen ehhez a relaxáláshoz is idő kell, ami nem mindig adatig meg, így vannak napok, amikor csak egy gyors zuhanyra futja az időnkből, ám a fürdőkád erre is alkalmas tud lenni.

Ha fürdőkádban zuhanyozunk, ott bizony gyakran okoz bosszúságot a kifröccsenő víz, amely még balesetveszélyes is, hiszen egy szempillantás alatt megcsúszhatunk a fürdőszoba kövén.

A kádparaván egy olyan praktikus találmány, amely alkalmassá teszi fürdőkádunkat a zuhanyzásra is, megkímélve minket a szétfröccsenő víz bosszúságaitól. Nemcsak hasznos, de egy olyan esztétikai berendezési tárgy is, amely rövid időn belül költséghatékonyan kialakítható, hiszen nem igényel vízzáró profilokat.

A kádparavánnak több típusa is ismert, létezik egyrészes, kétrészes, fix, nyitható, belapozható. Ezek közül mindenki megtalálja a neki megfelelőt, az üveg anyagának kiválasztásával pedig még egyedibbé tehetjük a paravánt, hiszen választhatunk átlátszót, homokfújt felületűt, de a legnépszerűbb mégis a 8mm-es edzett biztonsági üvegből készült, rozsdamentes üvegszerelvényekkel ellátott verzió, amely a budapesti Üvegman Kft. kínálatában is megtalálható.

Miben más egy kádparaván?

Ha fürdőszoba felújításnál kádparavánban gondolkozunk, tervezéskor mindenképp vegyük figyelembe, hogy a zuhanyterünk egyik oldala nyitott marad, így válasszuk a lehető legjobb megoldást, a kétrészes (fix+nyíló ajtós) kádparavánt, ha viszonylag széles részt szeretnénk szeparálni, ugyanakkor szükséges az is, hogy nyitható legyen. A fix üveget oldalt a burkolatnál két kis fix üvegrögzítővel és felül felső csőrögzítéssel fixáljuk. Ez azért szükséges, mert erről nyílik a paraván nyitható része, és ha nincs megfelelően rögzítve, a nyitogatástól könnyen elmozdul.

Az ajtó kifelé nyíló, de lehet befelé is, ez a kád és a fürdőszoba adottságaitól függ. A kádparaván éle rádiuszos, vagyis lekerekített, alul egy PVC profil akadályozza meg a víz kifolyását, a fix üvegnél körbe itt is szilikon a tömítés. A fürdőkád peremére ültetett üveglap az egyik oldalfalhoz van rögzítve. Jellemző szélességi mérete 50-70 cm, a magasságát többnyire a csempézés magasságához igazítjuk. Szerelhető fix és falra nyitható kivitelben, illetve megoldható harmonikaszerűen belapozható megoldással is. A fix kádparavánok zuhanykabin módjára teszik vízmentessé a fürdőszobát, míg behajtható változatai a víz közvetlen kicsapódásától óvnak.

Kádparaván panelbe is!

Gyakran felmerülő probléma, hogy hogyan is tehetjük panellakásunkat otthonossá, fürdőszobánkat tágassá. A kisebb terekben élőknek sem kell lemondaniuk a kényelemről, hiszen számos megoldást kínálunk a komfortosabb fürdőszobák körében. Általában egy panel kicsi fürdőszobájánál mindig nagy dilemma, hogy fürdőkádat vagy zuhanyfülkét válasszunk inkább.

Van, aki erre, van, aki arra esküszik, de akadnak olyanok is, akik nem hajlandóak lemondani sem a fürdésről, sem a tusolásról. Nem is kell, hiszen már itt is van az ideális megoldás, mégpedig a kádparaván.

Ha családosok vagyunk és a gyerek miatt a kád praktikusabb lenne, de mi mégis a tusoló funkciót használnánk inkább, egy kádparaván felszerelésével máris esztétikusan és hatékonyan oldottuk meg a helyzetet.

Tehát ha nem szeretnénk kényelmünk miatt lemondani a kádról, de sokszor időhiány miatt gyorsabb a zuhanyzás, rakassunk meg egy teljesen átlátszó kádparavánt, amely abból adódóan, hogy szinte alig látszik, nem kicsinyíti le még jobban a teret, ráadásul nem lesz minden csupa víz zuhanyzás után.

 

 

 

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére