Kád vs zuhanykabin vita

Kád vs zuhanykabin vita

Kád vs zuhanykabin vita

Kád vagy zuhanykabin? Ez egy olyan választás, ami biztosak lehetünk, hogy felhördülést fog kiváltani. A fürdőkádat sokáig fürdőszobai luxusként dicsőítették.

De lépjünk hátra egy kicsit és vizsgáljuk meg, hogy van-e manapság a kádaknak létjogosultsága, és ha nincs, akkor miért nincs?

Mindenekelőtt számításba kell venni a kényelmi faktort. Ha zuhanyozni akarsz, egy kabinban kell állnod, míg a kád esetében, csak hátradőlsz és lazítasz. Egy családos háztartás az, ahol a kád igazán elnyeri az értelmét. Amint egy gyereket is hozzáadsz a képlethez és már nem csak te és a partnered vagytok, rá fogsz ébredni, hogy eléggé kényelmetlen egy kisgyereket a zuhanyzóban lemosdatni.

A gyerekek ráadásul imádnak a vízben játszani. Ezt az élményt a zuhany nem tudja visszaadni.

Be lehet természetesen dugni a zuhany alját is, de nincs annyi rendelkezésre álló hely, hogy azt rendesen meg lehessen tölteni vízzel. Ha engedjük a gyereket pancsolni a zuhanytálcában, akkor az ráadásul egy nagyon vizes fürdőszobapadlóval is fog járni. Valószínűleg jobban jársz, ha babakádat veszel, ami a fürdőkád nélküli háztartások számára ideális megoldás.

Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk az előkészületi időt. A fürdést elő kell készíteni, és a vizet 10-15 percig engednünk kell mielőtt megtelik a kád. Nem tudunk csak úgy hirtelen beugrani a kádba.

A kád megengedése gyakran önmagában is egy stresszes élmény – ki az, akit ért már az a pánikszerű felismerés, hogy régóta nem nézett rá a kádba folyó vízre?! Egyre többünknek egyre rohanósabb életvitele van, amiben egy gyors zuhany praktikusabbnak tűnik a kényelemmel szemben.

Az előkészületi idő szoros összefüggésben áll a felhasznált víz mennyiségével.  A zuhanyzással rengeteg vizet spórolhatunk meg a fürdéssel összevetve. Különösen igaz ez, ha nem egy nagyteljesítményű zuhanyt használunk, amelynek a zuhanyfejében óriási lyukak vannak.

Lehet, hogy ezek trendinek tűnnek, de valójában 5 perc alatt több vizet használsz el velük, mintha egy egész kádat megtöltenél.

Víztakarékos zuhanyfej használatával további vízmennyiséget takaríthatsz meg, így nem csak a környezetvédelemhez járulhatsz hozzá, hanem a számládat is csökkentheted.

Mivel az ingatlanok átlagos mérete egyre kisebb, érthető, hogy nem mindenkinek van fürdőkádja a fürdőszobában. Az átlagos kádméret 1,275 nm, míg az átlagos zuhanyzó mérete 0,81 nm. Nem csak ez az adat szól a zuhanyzók mellett, hanem az is, hogy a zuhanykabinok magassága növeli a térérzetet, csakúgy, mint a plafontól padlóig tartó függönyök.

A zuhany egyértelmű előnyei ellenére azonban az látszik, hogy a legtöbb ember számára fürdőkádnak igenis lennie kell a fürdőszobában, hiszen sokak számára ez egy nagyon hasznos relaxációs helyszín is. Amikor arról döntünk, hogy megtartsuk-e a fürdőkádat, érdemes a jövőbeli és a jelenbeli előnyökre és hátrányokra is gondolni.

Szándékodban áll eladni az ingatlanodat? Mert ha igen, akkor egy kád nélküli fürdőszoba elriaszthatja a potenciális vevőket, különösen akkor, ha családosak vagy családalapítást terveznek.

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 10:00 - 18:00

Vissza az elejére