Valószínűleg nem akarsz abba a ténybe belegondolni, hogy a tél közelít, hiába árasztják el a szupermarketek a polcaikat olyan termékekkel, amelyek folyamatosan emlékeztetnek rá, hogy mindjárt Karácsony.

Sosem bizonyul jó ötletnek, ha a készülődést az utolsó percre hagyjuk, amelybe beletartozik az is, hogy meggyőződünk arról, hogy a téli hónapok során a fürdőszobánk ne legyen az a fagyos, sötét barlang, ami a rémálmaikban jön elő. Senki sem akarja azt megtapasztalni, amikor felébred egy hideg téli reggelen és egy hűvös fürdőszoba fogadja, ezért javasoljuk, hogy fontold meg a következő tippeket és tervezz előre. Akármennyire is nem akarsz belegondolni a zord téli napok közeledtébe, az alábbi tanácsokkal mégis szeretnénk segíteni, hogy mire érdemes odafigyelni. 

Ablakok és csövek

A fürdőszobák elég huzatos helyek tudnak lenni, így érdemes ellenőrizni az ablakokat, hogy nincs-e repedés és lecserélni az elhasználódott szilikont. Hasznos lehet továbbá a csövek ellenőrzése is, hogy nincs-e repedés vagy szivárgás. Érdemes lehet az egész csőrendszert is ellenőrizni, hogy megfelelően szigetelt-e. Azáltal, hogy meggyőződünk arról, hogy nincs semmilyen probléma a fürdőszobában, elkerülhetjük, hogy a kisebb problémák később nagyobbakká váljanak, ami télen a fagyott csövek esetében azt jelenti, hogy költséges dolgok merülhetnek fel. Ez a karácsonyi időszakban különösen fájó lehet.

Győződj meg róla, hogy van fűtésed

Ha már van radiátor a fürdőszobádban, mielőtt újra használnod kellene, hasznos lehet annak légtelenítése és ellenőrzése, hogy teljesen működőképes állapotban van-e. Itt is újra hangsúlyozni érdemes az előre tervezés fontosságát.

Ha a fürdőszobádban nincs radiátor, egy gyors és megfizethető módja a helyiség felfűtésének, ha fűthető törölközőtartót szerelsz be. Ez kettős feladatot tud ellátni: praktikus tárolási megoldás a törölközőid számára és biztosítja, hogy a törölközőid finom melegek legyenek, amikor végzel a zuhanyzással vagy fürdéssel.

A fürdőszoba fűtésének egy extravagánsabb megoldása a padlófűtés beszerelése. Ez több előretervezést igényel, mint egy radiátor vagy törölközőtartó, emiatt nem tanácsos belevágni egy ilyen nagyszabású fürdőszoba projektbe túl közel az ünnepekhez, vagy könnyen megeshet, ha bármilyen késés merül fel, hogy ez a fürdőszoba használhatatlan lesz pont akkor, amikor a karácsonyi családi roham megindul.

Bolyhos törölközők

Ha veszel néhány kényelmes új törölközőt és egy bolyhos fürdőszobai szőnyeget, sokkal hangulatosabbá teheted a fürdőszobádat a tél közepén is. Így, a luxus érzetét nyújtó gyertyafényes fürdőzés olyan dolog lehet, amire egész nap vágyakozva gondolhatsz. Ha a szőnyeged csúszkál, vannak különleges szőnyegragasztók, amelyeket használhatsz a rögzítésre. Figyelj arra, hogy rendszeresen moss bármit, amit a fürdőszobád padlóján tartasz.

Adj hozzá egy kis színt

Egy fehér fürdőszoba élesen emlékeztethet a kellemetlen kinti időjárásra attól függetlenül is, hogy hideg van-e a fürdőszobádban vagy sem. Így, az egyik módszer, hogy a fürdőszobád melegebb érzetet biztosítson az, hogy adsz hozzá egy kis színt. Festhetsz valamilyen mintát az egyik falra, vehetsz egy vidámságot sugárzó bútordarabot vagy csak egyszerűen szerezz be néhány puha és színben összepasszoló törölközőt, hogy feldobd a helyiséget.