Biztonságosabb már nem is lehetne – zuhanykabinok 8mm-es edzett üvegből

Biztonságosabb már nem is lehetne – zuhanykabinok 8mm-es edzett üvegből

Biztonságosabb már nem is lehetne – zuhanykabinok 8mm-es edzett üvegből

Biztonságosabb már nem is lehetne – zuhanykabinok 8mm-es edzett üvegből

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fájdalmas tud lenni, ha megvágjuk valaminket egy törött üveggel. Jómagam is emlékszem pár ilyen esetre, igaz, akkor törött üvegpoharak voltak ludasak a dologban. Ahogy azt sem érezzük azonnal, ha megvágjuk magunkat egy papírral, annak az érzete is később jön, ha mondjuk a konyhában az üvegszilánkok szedegetése közben történik meg a nem kívánt baleset. Bárhogy is legyen, bizony a fájdalom és a vér nem marad el. Rengeteg ember rémálma a fürdőszobába beszerelt üveg zuhanykabinokkal kapcsolatban, hogy mi történik akkor, ha egy rossz mozdulat vagy egy nem várt fordulat következtében, nagyobb terhelés alatt betörik mondjuk a zuhanykabin oldala. Mi lesz a szanaszét repülő szilánkokkal? És ha még el is csúszunk, majd a szilánkokon landolunk? Pánikra semmi ok, hiszen manapság már az egyedi, méretre készített zuhanykabinok vagy zuhanyajtók is olyan speciális üvegből készülnek, amelyek nem okoznak sérülést. Az Üvegman Kft. zuhanykabinjai is olyan 8 mm vastag edzett élcsiszolt üvegből készülnek, amelyek a hőkezelés hatására biztonságosak, erősek, tartósak, és minden fizikai igénybevételnek, terhelésnek ellen tudnak állni. Ezeket a zuhanykabinokat és ajtókat már olyan 8 mm-es edzett üvegből készítik, amelyek üvegtörés esetén nem okoznak sérülést, mert apró darabokra morzsolódnak, elveszítve élüket.

Mitől tartósabb az edzett üveg?

Egy edzett üveg elkészülése hőkezeléssel történik. Általában a méretre vágott üveglapokat kb. 600°C-ra felhevítik, ezt követően pedig hideg levegővel lehűtik, ezzel pedig az üveg ütésállósága, terhelhetősége, hajlítószilárdsága is jelentősen megnő. Az edzett üveg biztonságos jellegét az adja, hogy berobbanáskor tompa élű üvegszilánkokra hullik szét. Alkalmazását tekintve épület burkolatnál, üvegpolcoknál, erkélykorlátokban, zuhanykabinoknál, zuhanyfalnál, előtetőkben is alkalmazható. Az edzett biztonsági üvegben szándékosan előidézett feszültség uralkodik, ez okozza a rendkívüli terhelhetőségét. Edzés előtt, a síküveget formára, és méretre vágják, élcsiszolják, lyukat fúrnak akár a tartószerkezetnek, üvegzsanérnak, pontmegfogós rögzítésnek, fogantyúnak és a méretek ellenőrzése után kerül edzésre az adott üveg . Ezután lehetőség van még további műveletekre is, úgy mint laminálásra vagy minta beépítésére.

Hogyan tisztítsuk az edzett üveget?

Az edzett üvegek vegyszerrel való tisztítása nem ajánlott. Ha beton, vakolóanyag, festék kerül rá, fontos hogy azonnal eltávolítsuk vízzel, szivaccsal vagy ronggyal. Nem ajánlatos olyan tisztítószereket használni, amelyekben súrolószemcsék találhatóak, mert felkarcolják a felületet. Tisztítás langyos vízzel (esetleg neutrális tisztítószer alkalmazásával) puha ronggyal vagy szivaccsal ajánlott. Magyarországon sajnos igen sok helyen kemény a víz, ezáltal a zuhanyajtón és a csaptelepeken is könnyen kialakulhat vízkő. Ez ellen védekezhet speciális bevonattal, mely védő réteget képez az üveg felületén, így a fröccsenő víz gyorsabban távozik róla és nem “ül meg” rajta a vízcsepp, mint egy hagyományos bevonat nélküli felületű üvegről.

Az Üvegman Kft. akár négy nap alatt beszereli a megrendelt üveg zuhanykabint.

A zuhanykabinokat főként kis alapterületű fürdőszobákba szokták beépíteni, de már az sem ritka, hogy fürdőkádak mellé teszik. Amellett, hogy igazán praktikusak ezek az üveg zuhanykabinok, manapság már sokan dekorativitásuk miatt is keresik őket, mert nagyon mutatósak tudnak lenni egy ízlésesen berendezett fürdőszobában. A vásárlók nagy többsége azt gondolja, hogy minél mutatósabb és minőségibb egy zuhanykabin, az annál jobban megterheli a pénztárcájukat, pedig ez nem így van. Az Üvegman Kft. budapesti üzletében igazán barátságos áron lehet megrendelni akár egyedi formaterv alapján készült, minőségi anyagokból összeállított, időtálló és biztonságos zuhanykabinokat. A cég kínálatában megtalálható üveg zuhanykabinok mindegyike biztonsági üvegből készül, amivel megelőzhetőek a különböző fürdőszobai balesetek. Az általunk készített üveg zuhanykabinok a vásárlók igényeinek és ízlésének megfelelően, a fürdőszoba helyi adottságainak megfelelően, méretre készülnek és kerülnek beépítésre, akár négy nap alatt.

Választható üvegszínek: víztiszta, zöld parsol vagy savmart zöld parsol, szürke parsol vagy savmart szürke parsol, bronz parsol vagy savmart bronz parsol, savmart üvegek, egyedi mintás savmart üvegek. Homokfújással változatosan dekorált, egyedi zuhanykabint is bármikor rendelkezésünkre tudnak bocsájtani. A üzletükben elérhető zuhanykabin kiegészítők: fix megfogók fal és üveg, illetve üveg és üveg találkozásához, nyíló zsanérok/ ajtópántok fal és üveg, illetve üveg és üveg találkozásához, merevítő rudak, fogantyúk, rálapolók, vízszigetelők, alsó íves vízelvezetők. A zuhanykabin megfelelő beépítéséhez rozsdamentes acélcsavarokat, szilikon él záró profilokat és mágneses profilokat használnak. A csempe-, gresslapok fúrását garantáltan törésmentesen végezik a szakemberek, mert a fúráshoz speciális fúrófejeket használnak, elkerülve így a nagyobb fürdőszobai “baleseteket”. A zsanérok alapanyaga rozsdamentes fém vagy speciális réz ötvözet, inox, fényes-, vagy matt króm bevonattal. Az ajtópántok tervezésénél fő cél a funkcionalitás, és esztétikai jegyek ötvözése. A zsanérok beállításainak köszönhetően megfelelően szögben zárják a zuhanykabint.

Minőség és garancia

Az Üvegman Kft. munkatársai nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek az egyedi zuhanykabinok készítésében, és készséggel állnak a megkeresés, tanácsadás és beépítés folyamán vásárlóik segítségére. Ha fontos szempont a minőség, tartósság, garancia és az esztétikai szempontok, keressék fel mindenképp a céget.

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére