8 tipp a tisztább fürdőszobáért

8 tipp a tisztább fürdőszobáért

8 tipp a tisztább fürdőszobáért

A legtöbb ember élvezi a tiszta otthont, de a legtöbben mégis utálják a fürdőszoba kitakarítását. A jó hír az, hogy a fürdőszoba takarítása kevesebb kényelmetlenséggel is tud járni, ha figyelembe veszed a következő 8 tippet.

  1. Alakíts ki egy takarító állomást

Az egyik legjobb módja annak, hogy a fürdőszobát tisztán tartsuk, ha felkészülünk. Ahelyett, hogy az összes tisztításhoz szükséges terméket a lakás egy másik részében tárolnánk, alakítsunk ki egy kis takarító állomást a csap alatt vagy a szekrényben.

Amikor a takarító eszközök elérhető távolságban vannak, könnyebb őket naponta használni.

  1. Fényesítsd a csapot babaolajjal

Az egyszerű, mindennapos feladatok, mint például a mosakodás, a kézmosás vagy a fogmosás pillanatok alatt vízfoltokkal tudják beteríteni a csapodat. Bár a vízfoltok semmiségnek tűnnek, mégiscsak arról árulkodnak, hogy a fürdőszobád jó ideje nem lett kitakarítva.

Mit tudsz tenni?

Egy rongydarabot itass át babaolajjal és dörzsöld át vele a csapot. Így nem csak a foltokat tudod eltávolítani, hanem csillogóan fényes csapot is kapsz.

  1. Mondj búcsút a vízkőnek száraz törlőkendővel

Tele van a zuhanyzód a napi használatból eredő vízkővel? Van erre egy egyszerű megoldás, ami lehet, hogy meglepetésként fog hatni: fogj egy száraz törlőkendőt és töröld át vele a zuhanyfalat és ajtót. Ha esetleg egy törlőkendő nem távolítja el a vízkövet, nedvesíts be egy másikat és dörzsöld a felületet, amíg a vízkő le nem jön.

  1. Kombináld az ecetet és a vizet, hogy egy erős házi készítésű tisztítószert kapj

Hagyd a menő (és drága) fürdőszobai tisztítótermékeket. Ehelyett, fele-fele arányban vegyíts ecetet és vizet egy spriccelős palackba. Spriccelj vele a koszos felületre és hagyd megszáradni. Amikor teljesen megszáradt, mosd le a koszt.

  1. Kétség esetén használj szódabikarbónátot

A különösen kemény helyeken és fekete foltokon, használd a víz és a szódabikarbóna kombinációját és egy régi fogkefével dörzsöld a területet.

  1. Súrold ki a kádat grépfrúttal

Vágj félbe egy grépfrútot és az egyik felet szórd meg sóval. Nedvesítsd be a kádat és használd a sózott grépfrútot a felület súrolására. A gyümölcslé és a só együtt segíteni fogja a kosz és szennyeződés leszedését. Amikor végeztél, öblítsd át alaposan a kádat és élvezd a csillogó, friss citrus illatú kádat.

  1. A lefolyó kitisztítása egy egyszerű trükkel

Mindenki számára ismerős az eldugult lefolyó frusztráló érzése. Legközelebb, ha a mosogatód vagy zuhanyzód eldugult, dobj egy vagy két Alka-Seltzer® tablettát a lefolyóba, majd egy pohár fehér ecetet is önts rá. Várj néhány percet és forrásban lévő vizet önts a lefolyóba. Ezek után újra szabadon kell folynia a víznek a lefolyódban.

  1. Szabadulj meg a törülköződ állott szagától forró víz és ecet segítségével

Ha a törülköződ túl sokáig nedves és felveszi a jól ismert szagot, a következőt tedd: áztasd be a lehető legforróbb vízbe és egy pohár ecetet önts hozzá. Ezután futtass le rajta egy programot a mosógépben és hagyd, hogy a szabad levegőn megszáradjon.

Social

Kapcsolat:

Tel. Tomann Rudolf: +36-30-265-3993
Belvárosi üzletünk címe: 1075 Budapest, Síp utca 22.
Nyitvatartás: H-P 8:00 - 15:00

Vissza az elejére